Manca de ferro a les plantes. Com se soluciona?

Manca de ferro a les plantes. Com se soluciona?

Manca de ferro a les plantes. Com se soluciona?

De la mateixa manera que les persones i els animals pateixen malalties, les plantes no en són cap excepció. A l’article d’avui us parlarem d’una de les afeccions més habituals que pot presentar la nostra planta i de la qual us recomanem tenir una cura especial: la clorosi fèrrica.

La clorosi fèrrica es produeix quan hi ha un gran dèficit de ferro a terra on està ubicada una planta, arbust o arbre. Aquest tipus d’alteracions químiques acaba afectant el metabolisme de la planta i fins i tot poden arribar a provocar la necrosi de l’exemplar.

Però no tot està perdut! Hi ha diversos mètodes i productes químics que ajuden a prevenir aquest tipus de malalties. No dubteu a visitar-nos al garden de la Ràpita, on podreu trobar el producte que necessiteu i ser assessorat per professionals experts en jardineria.

Factors que provoquen la clorosi fèrrica:

• El terra mostra uns alts índexs d’alcalinitat; és a dir, la superfície presenta un pH elevat amb una capacitat d’infiltració baixa que provoca una reducció de l’absorció de nutrients.

• La contaminació a l’aire pot provocar que l’ambient presenti una concentració elevada de CO2.

• La planta està ubicada en un lloc amb sobreexposició a la llum solar o amb temperatures altes.

Com detectar la manca de ferro en plantes

Detectar si la nostra planta pateix clorosi fèrrica és força fàcil i senzill. A simple vista podrem observar que, els exemplars que pateixen manca de ferro o nutrients, comencen a mostrar un to groc a les fulles.

Com evitar la clorosi fèrrica

Mitjançant la tècnica de l’airejat del terra, es pot facilitar l’absorció d’oxigen, aigua i diversos nutrients essencials per al desenvolupament de la planta. Utilitzar complements nutricionals com el quelat de ferro, que afavoreix l’assimilació del ferro.

Contacta con nosotros

Verano

  • Lunes a Sábado: 9:00 a 14:00 – 17:00 a 21:00

  • Domingos y festivos: 10:00 a 15:00

Invierno

  • Lunes a Sábado: 9:00 a 14:00 – 16:00 a 20:00
  • Domingos y festivos: 10:00 a 15:00