Clívia

Clívia

Clívia

La Clívia és una planta originària de Sud-àfrica que es caracteritza per les seves flors amb forma de campana de gran bellesa i coloració. Aquesta planta és molt apreciada per la seva capacitat de florir durant tot l’any, i per ser molt fàcil de cuidar.

La Clívia es pot cultivar tant en exterior com en interior, i es pot mantenir en una gran varietat de condicions. Això la converteix en una planta ideal per a aquelles persones que no tenen gaire temps per cuidar les plantes, o per a aquelles que viuen en un ambient amb poca llum natural.

A l’interior, la Clívia necessita una ubicació amb bon ambient però sense exposició directa al sol, com per exemple en una finestra amb persiana. També és important assegurar-se que la planta rep suficient humitat i no es deixa assecar massa.

En l’exterior, la Clívia prefereix una ubicació amb semi-ombra o ombra i un bon drenatge. Això és important perquè la planta no tolera els excessos d’aigua. També és recomanable protegir-la dels vents forts, ja que aquesta no els suporta gaire.

Referent a la poda, és recomanable fer-la durant l’hivern, quan la planta està en repòs vegetatiu. Així, es pot eliminar les fulles seques i debilitades, i així, pot florir de forma més espectacular en primavera i estiu.

Per a la reproducció, la Clívia es pot fer mitjançant esqueixos o per sembra de llavors. Els esqueixos són trossos de tija amb almenys una fulla i una arrel ben desenvolupada, i es poden plantar en una bossa amb terra. Per la reproducció per sembra de llavors, es recomana fer-ho en primavera i estiu, en una ubicació càlida i amb una alta humitat.

Una dada curiosa és que la Clívia també es pot utilitzar per netejar l’aire, ha estat provada d’acord amb les mateixes tècniques de mesura que altres plantes purificadores d’aire, i resulta que la Clívia també és una purificadora d’aire excel·lent. Aquesta planta purifica una mitjana de 15 m² d’aire al dia!

En resum, la Clívia és una planta molt fàcil de cuidar i amb una gran bellesa ornamental. A més, és ideal per a aquelles persones que no tenen gaire temps per cuidar les plantes o per a aquelles que viuen en un ambient amb poca llum natural. Si esteu buscant una planta que us aporti flors durant tot l’any, la Clívia és una excel·lent opció.

5 motius per tenir Clívia al teu jardí o espai interior:

  1. Bellesa ornamental: Les flors de la Clívia tenen una gran bellesa i coloració, que les converteixen en una excel·lent opció per decorar el jardí o la casa.
  2. Floració continuada: Una de les millors coses de la Clívia és que pot florir durant tot l’any, aportant així una gran varietat de colors i formes a la decoració.
  3. Fàcil de cuidar: La Clívia és una planta molt fàcil de cuidar, que no requereix gaire temps ni esforç per mantenir-la en bon estat.
  4. Adequada per a diferents condicions: La Clívia es pot cultivar tant en exterior com en interior, i es pot mantenir en una gran varietat de condicions, així que és ideal per a aquelles persones que viuen en un ambient amb poca llum natural.
  5. Es una planta purificadora de l’aire.

Contacta con nosotros

Verano

  • Lunes a Sábado: 9:00 a 14:00 – 17:00 a 21:00

  • Domingos y festivos: 10:00 a 15:00

Invierno

  • Lunes a Sábado: 9:00 a 14:00 – 16:00 a 20:00
  • Domingos y festivos: 10:00 a 15:00