6 senyals que indiquen problemes a les teves plantes

6 senyals que indiquen problemes a les teves plantes

6 senyals que indiquen problemes a les teves plantes

Si ets un apassionat de les plantes hauries de saber què, quan una planta comença a emmalaltir-se, aquesta comença a mostrar alguns senyals que indiquen clarament que alguna cosa no va bé. Per això, detectar aquest tipus de problemes a temps pot resultar crucial per a la salut de les nostres plantes.

Quins són aquests símptomes? Com puc saber que la meva planta no és sana? A continuació, us mostrarem els 6 indicadors més comuns:

Pèrdua de fulles

Si comences a observar que la teva planta està perdent fulles, es pot deure a diversos motius, com ara la sobreexposició al sol o la manca d’aigua. Per solucionar aquest problema podem intentar canviar la ubicació de la planta per protegir-la del sol i de corrents d’aire, i fins i tot incrementar el reg (això sí, evitant entollaments).

Desenvolupament de fongs

Controla les plantes de forma freqüent per evitar la proliferació de fongs. Si en algun moment comences a veure taques o capes de color blanc, no dubtis a apropar-te al teu centre de jardineria afiliat al Grup Jardí més proper per descobrir la nostra àmplia varietat de fungicides. Els nostres professionals afiliats us ajudaran a trobar la solució més indicada per a cada tipus de planta.

Fulles groguenques

Si les fulles de les plantes comencen a adquirir una tonalitat groga el més segur és que sigui un problema derivat del reg. Per tant, per solucionar aquest problema ens hem de centrar a aconseguir un reg adequat: ni escàs ni excessiu.

Així i tot, si considerem que el reg és l’ideal, també es podria tractar d’una qüestió de manca de nutrients. En aquest cas, nosaltres us recomanem l’ús d’un fertilitzant.

Presència d’insectes

Les fulles de les teves plantes estan plenes de petits foradets? El més probable és que sigui una plaga d’insectes. Per evitar-ne el desenvolupament i solucionar aquest problema hauràs d’utilitzar insecticides. Abans de comprar el producte, nosaltres us recomanem intentar identificar el tipus d’insecte o plaga, i fins i tot fer fotografies de la zona infectada perquè l’especialista pugui fer una millor valoració.

  Taques marrons a les fulles

Si voleu evitar que apareguin taques marrons a les fulles de les vostres plantes, heu de tenir especial cura amb els nivells d’humitat de l’ambient. D’altra banda, també es pot tractar d’un excés d’exposició al sol.

 Tiges toves

Sens dubte, un dels pitjors indicadors de què alguna cosa no va bé. Quan comences a notar que les tiges de la teva planta s’estan tornant toves, sol ser un senyal inequívoc que les arrels s’estan podrint.

Com heu pogut comprovar, una de les coses més importants en la cura de les plantes és mantenir un control freqüent per poder detectar els problemes a temps. És especialment rellevant vigilar el reg i l’exposició al sol de les plantes.

Contacta con nosotros

Verano

  • Lunes a Sábado: 9:00 a 14:00 – 17:00 a 21:00

  • Domingos y festivos: 10:00 a 15:00

Invierno

  • Lunes a Sábado: 9:00 a 14:00 – 16:00 a 20:00
  • Domingos y festivos: 10:00 a 15:00

2023-10-27T20:21:17+02:00
Go to Top