5 plantes aromàtiques que no poden faltar a casa teva

5 plantes aromàtiques que no poden faltar a casa teva

5 plantes aromàtiques que no poden faltar a casa teva

Les espècies són, sens dubte, un ingredient essencial per als amants de la cuina. Les plantes aromàtiques aporten un toc d’aroma i sabor, i ajuda a donar molt de joc als nostres plats perquè adquireixin un gust deliciós. És cert que algunes espècies condimentàries les podem trobar al supermercat, però si volem treure el major partit al seu sabor i aroma, és ideal que siguin fresques.

A més, si ets un amant dels horts urbans, pots plantar herbes aromàtiques a casa teva. Són molt fàcils de mantenir i les podrem tenir sempre a mà. I és clar… és molt més barat que comprar-les! A continuació us mostrarem els cinc tipus d’espècies més populars que podeu plantar a casa vostra:

    El romaní

La seva aroma forta i distintiva ajuda a aportar un toc de fragància exquisida als nostres plats, sobretot a l’hora de cuinar guisats o carns; però també, gràcies a la seva inconfusible olor, ens pot servir per ambientar casa nostra.

El romaní és una planta que no necessita moltes cures perquè no requereix  molt sol o aigua. Però, així i tot, a causa de la seva gran envergadura, es recomana utilitzar un test de mida mitjana o gran.

 L’alfàbrega

L’alfàbrega és una espècie aromàtica amb moltes possibilitats, però que per desgràcia és difícil d’obtenir fresca als supermercats. L’alfàbrega ens permet cuinar multitud de plats exquisits, com el pesto, la sopa o el paté, però també per donar un toc de frescor als nostres àpats. Si volem conservar tot el sabor, és essencial que l’alfàbrega estigui acabada de tallar, és per això que plantar-les a casa nostra és una opció molt aconsellable, que ens permetrà passar-la directament del test als nostres plats.

Cultivar-la és força senzill, ja que no necessita altes dosis de llum directa; i encara que és recomanable mantenir-la amb regs regulars, la planta pot tolerar bé una mica de sequera.

El julivert

Un altre dels clàssics del nostre menjar: el julivert. Es tracta d’una de les espècies més utilitzades perquè pràcticament combina amb gairebé qualsevol àpat.

Per començar a plantar-la només necessitem unes quantes llavors i podrem observar com la planta creixerà a un ritme molt ràpid i en gran quantitat. A més, és molt fàcil de cuidar perquè s’adapta molt bé a qualsevol mena de terra i no necessita gaire llum ni aigua.

L’orenga

L’ingredient que mai no pot faltar a les nostres pizzes! Sens dubte podríem dir que l’orenga és l’espècie més popular de totes. Aporta dosis de frescor i sabor als nostres plats i per tant, val la pena tenir una planta a casa nostra.

Aquesta planta aromàtica necessita estar ubicada a llocs de molta calidesa i amb grans quantitats de llum. En conseqüència, per evitar que la planta s’assequi, necessitarà quantitats abundants d’aigua.

La farigola

La farigola és la planta aromàtica més senzilla de mantenir. Creix pràcticament a qualsevol lloc, sota el sol o l’ombra, i a més necessita molt poca aigua. Amb la farigola pots fer salses, cremes, guarnicions i gairebé tot el que se t’acudeixi.

Contacta con nosotros

Verano

  • Lunes a Sábado: 9:00 a 14:00 – 17:00 a 21:00

  • Domingos y festivos: 10:00 a 15:00

Invierno

  • Lunes a Sábado: 9:00 a 14:00 – 16:00 a 20:00
  • Domingos y festivos: 10:00 a 15:00

2023-10-30T12:43:32+02:00
Go to Top