5 passos per reviure una planta

5 passos per reviure una planta

5 passos per reviure una planta

La història es repeteix després de les vacances. Tornes a casa, obres la porta i… quin disgust, les plantes s’han assecat! Abans de deixar-nos portar pels nostres impulsos, donar-ho tot per perdut i acabar tirant les nostres plantes a les escombraries, us oferirem uns consells per intentar fer-les reviure. La veritat és que no ha de resultar una tasca complicada, però haurem d’estar pendents d’aquesta planta, perquè la manca d’hidratació que ha patit durant la nostra absència l’haurà deixat minvada.

És per això que cal tenir en compte que durant un temps estarà més feble i decaiguda que de costum. Haurem d’estar més pendents del que és habitual i posar especial atenció en totes les cures que subministrem. A continuació, us mostrarem els 5 passos necessaris per reviure una planta seca:

1- Eliminar les tiges i flors pansides: Resulta el punt de partida per reviure una planta. Podar i eliminar les parts mortes és fonamental, perquè en cas de no fer-ho, la planta continuarà fent un esforç per subministrar sàlvia i nutrients. Un desgast que no es pot permetre una planta deshidratada. Estalviar aquesta energia ajudarà la nostra planta a recuperar-se.

2- Avaluar la deshidratació: Hem de tenir en compte que la manca de reg no és l’únic factor que pot produir dessecació. Per exemple, l’excés d’exposició solar, que ens obligarà a canviar-la d’ubicació o augmentar els nivells d’hidratació. També cal tenir en compte que la manca d’aigua, en debilitar la planta, la converteix en l’objectiu de les plagues. Abans de tornar-la a regar hem d’examinar a la nostra planta per poder controlar el seu estat de salut.

3- Rehidratar, aigua, aigua, aigua: Per començar, haurem d’eliminar, amb molt de compte, la capa superficial de terra, ja que a causa de la dessecació el substrat s’ha endurit i això impedirà el pas de l’aigua. Després procedirem a treure el cepelló de la planta del test. Si es tractés d’una planta plantada directament a terra, intentaríem treure-la de la terra amb molta cura intentant no damnificar les arrels. Un cop tinguem la planta lliure, submergirem la planta en aigua tèbia durant deu minuts perquè l’aigua penetri millor el substrat i, en finalitzar aquest procés, deixarem escórrer l’excés de reg abans de tornar a col·locar-la a la seva ubicació original.

4-Reubicar en un test més gran i amb substrat nou: El procés de rehidratació esmentat anteriorment, sol ser força efectiu i començaríem a veure els primers resultats en un termini de temps molt curt. Així i tot, és possible que, de no funcionar de forma efectiva, necessitem trasplantar la nostra planta a un test més gran amb un substrat nou. Així ajudarem les arrels a créixer, mentre que el nou substrat aportarà els nutrients necessaris per reviure a la planta seca.

5- Hidratar les fulles: Si després de provar tots mètodes esmentats anteriorment la vostra planta no acaba de despertar, potser és degut a un altre factor: la sequedat ambiental. Si la nostra planta està lliure d’insectes, la podem continuar humectant sense problemes. En canvi, per a les plantes que toleren la sequera n’hi haurà prou amb ruixar aigua sobre les fulles. Per a aquelles que requereixin una bona humitat ambiental, haurem de fer un altre pas.

La idea és construir una mena d’hivernacle per hidratar les fulles. Com? Després de regar les plantes col·locaríem una bossa sobre les plantes. Per descomptat: mantenint la planta allunyada del sol, perquè volem evitar un excés de calor. Si uns dies després de completar els cinc passos per reviure plantes seques, observem que no hi ha cap reacció positiva, hem d’acceptar que l’hem perdut.

Contacta con nosotros

Verano

  • Lunes a Sábado: 9:00 a 14:00 – 17:00 a 21:00

  • Domingos y festivos: 10:00 a 15:00

Invierno

  • Lunes a Sábado: 9:00 a 14:00 – 16:00 a 20:00
  • Domingos y festivos: 10:00 a 15:00